Zorgvastgoed bouwen om gezond, veilig en comfortabel te wonen

12/10/2016

U weet perfect hoe uw droomwoning er moet uitzien. Maar heeft u ook een beeld van de ideale woning op oudere leeftijd, wanneer u misschien niet meer zo goed uit de voeten kunt? Duurzaam en aangepast zorgvastgoed bouwen is een vak apart. Door nu al volop in te zetten op de ontwikkeling van aangepaste woonvormen voor zieken, senioren en anderen mensen met een zorgbehoefte, maken we comfortabel leven voor iedereen mogelijk.

Zorgvastgoed bouwen, meer dan woon-zorgcentra

De laatste jaren was er veel te doen rond de bouw van zorgvastgoed. Door de vergrijzing zijn er te weinig plaatsen in woon-zorgcentra. Overheden en ontwikkelaars spelen hier volop op in door nieuwe voorzieningen te bouwen, maar de vraag blijft groot, wat de prijs van particuliere woningen voor senioren de hoogte in duwt. Dat maakt van zorgvastgoed dan weer een begeerde investering voor beleggers.

Maar zorgwonen is zo veel méér dan woon-zorgcentra en aangepaste woonvormen voor senioren. Zo moeten er ook appartementen en woningen gebouwd worden voor andere doelgroepen met een zorgbehoefte, zoals bepaalde jongeren en jongvolwassenen. Voor hen moeten er mogelijkheden gecreëerd worden om begeleid zelfstandig te wonen in een omgeving die perfect is afgestemd op hun behoeften. Wat dacht u bijvoorbeeld van een zorghoeve waar kinderen en jongeren met een gedragsstoornis in alle rust leren communiceren en samenleven?

Zorgvastgoed-bouwen

Nieuwbouwprojecten mét een zorgaanbieder

Naast deze bijzondere woonvormen is er ook behoefte aan ‘gewone’ appartementen en huizen waar mensen zelfstandig kunnen blijven wonen, al dan niet met de hulp van familie, vrienden of zorgverleners. Alsmaar meer Nederlandse senioren wonen zelfstandig en doen een beroep op thuiszorg, bijvoorbeeld.

Zorgwonen

Om daaraan tegemoet te komen, kan er bij nieuwbouwwoonprojecten ook een zorgaanbieder betrokken worden. Die denkt mee na over de voorzieningen die meegenomen kunnen worden in een project om aan de noden van zorgbehoevenden en senioren te voldoen. Tegelijk zijn de woningen uiteraard modern en stijlvol, voorzien van de nieuwste technologie en perfect gelegen

Bij een woning in zo’n project, hebt u de keuze om zorg mee in te kopen of om u hier later voor aan te melden.

 

loading