Brandverzekeringen voor bedrijfspanden

19/10/2016

Als onderneming maakt u jaar na jaar grote investeringen om uw bedrijf verder te laten groeien. Om de toekomst veilig te stellen, zijn de juiste verzekeringen natuurlijk onontbeerlijk. De belangrijkste verzekering is wellicht de opstal- en brandverzekering van uw bedrijfspand. In dit artikel leest u waarop u moet letten wanneer u een brandverzekering afsluit.

Dekking brandverzekering

Geen twee brandverzekeringen zijn identiek. Wat de ene verzekeraar een brandverzekering noemt, heet bij de andere een gebouwen- of opstalverzekering. Dat hoeft niet te verbazen, want brandverzekeringen dekken doorgaans een allegaartje aan risico’s. Bestudeer daarom welke dekking u precies nodig heeft voor uw bedrijfsruimte. U kunt zich bijvoorbeeld laten verzekeren tegen:

  • Brand en ontploffingen
  • Schade door het bestrijden van de brand
  • Waterschade (zowel regen als leidingwater)
  • Blikseminslag en inductieschade
  • Schade door storm, hagel en sneeuw

Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende, indirecte beschermingen, zoals een vergoeding van de opruimings- en bereddingskosten of voor misgelopen inkomsten.

Opgelet: verzekeringen gaan altijd gepaard met een heleboel kleine lettertjes en clausules. Vaak zijn er uitzonderingen waardoor u bij pech een deel van de vergoeding misloopt. Bespreek uw verwachtingen in detail met uw verzekeraar en vergelijk het aanbod van meerdere verzekeraars. Alleen zo krijgt u de meest volledige én voordelige brandverzekering aangeboden.

De juiste brandverzekering voor uw bedrijfspand

Brandverzekering bedrijfspandAls u bij van Schijndel kiest voor een totaalpakket, waarbij u ook de bedrijfsruimte huurt, heeft u het voordeel dat Van Schijndel vanaf het prille begin betrokken is bij de bouw. Daardoor weten de gebouwbeheerders perfect wat er al dan niet verzekerd moet worden. Op die manier wordt u perfect ontzorgd en is uw bedrijfsruimte altijd in goeie handen.

Tip: laat de getaxeerde vaste waarde verzekeren

Een goeie tip van onze specialist? Laat uw bedrijfspanden naar waarde schatten en verzeker de getaxeerde vaste waarde. Op die manier zijn de opstal en uw inboedel perfect beschermd. Bovendien hebt u achteraf heel wat minder discussies met de verzekeraar. Het taxatierapport blijft zes jaar geldig.

 

loading