Wat zijn nu precies de voordelen van een nieuwbouwwoning?

29/06/2016

Twijfelt u nog tussen een te renoveren koopwoning en een nieuwbouwhuis? Het is een van de moeilijkste dilemma’s wanneer u denkt aan verhuizen. Wij maken het u alvast makkelijker door de voordelen van nieuwbouw even op te sommen. En die zijn niet min!

U maakt de belangrijkste keuzes

Wanneer u een nieuwbouwwoning of -appartement koopt bij Van Schijndel Bouwgroep, beslist u zelf over de afwerking. U kiest dus niet alleen welk huis of appartement u precies wil, u bepaalt ook hoe het er zal uitzien. Denk maar aan de keuken, de badkamer, het tegelwerk en de binnendeuren, maar ook wijzigingen aan indeling of uitbouwen zijn mogelijk. De koperbegeleider van Van Schijndel kan u daar alles over vertellen.

Wanneer u daarentegen een bestaande woning koopt, moet u uw plannen aanpassen aan de beperkingen die het gebouw u oplegt.

Duurzaamheid en comfort

Een nieuwbouwwoning biedt bovendien groter comfort. Nieuwe gebouwen worden uitgerust met de laatste technologieën. Ze worden bewust duurzaam en ecologisch gebouwd, zodat u te allen tijde in een duurzaam en veilig huis woont, maar zodat u ook geniet van een veel lagere energierekening. Een nieuwbouwwoning verbruikt minder energie en maakt gebruik van duurzame materialen en technologieën.

Het is onze overtuiging dat met passie en zorg ontworpen gebouwen een langere levensduur hebben. Mooie dingen worden goed bewaard. Daarom is duurzaamheid niet alleen zaak van energiezuinigheid, maar vooral van de keuzes tijdens het ontwerpproces. Om die reden wordt er veel aandacht besteed aan het ontwerp van de architect en de uitwerking van de gebouwen. Architectuur is geen sluitpost waarop wordt bezuinigd. Door zorgvuldig te ontwerpen, geeft Van Schijndel invulling aan het begrip ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’.

Waar voor uw geld

Dat betekent dat nieuwbouw meer waarde biedt dan een verbouwing. Afhankelijk van het project is een renovatie of verbouwing soms goedkoper, maar op de lange termijn zijn er heel wat verborgen kosten waarmee u in een nieuw huis niet te maken krijgt. Denk maar aan onderhoudskosten: in een nieuwe woning worden onderhoudsarme materialen toegepast en hebt u de eerste jaren geen onderhoud. Breng vervolgens de hoge energiekosten van een bestaande woning met gebrekkige woningisolatie in rekening. Uiteindelijk hebt u voor hetzelfde bedrag een nieuwbouwwoning die meer comfort biedt. Een bijkomend voordeel: u betaalt geen overdrachtsbelasting.

Financiële voordelen van nieuwbouw

Koopt u nu een frisse, nieuwe woning en beslist u over enkele jaren om te verhuizen naar een ruimer huis? Dan verkoopt u uw nieuwbouwwoning toch gewoon. U krijgt er veel voor, precies omdat er zo veel vraag is naar jonge woningen. Mensen kopen immer steeds bewuster.

Ten slotte profiteert u bij Van Schijndel Bouwgroep Geffen van de aantrekkelijke Woningborg Garantie, die alle onderdelen van uw nieuwe appartement of woning voor een periode van vijf jaar verzekert.

Ontdek alle woonprojecten van Van Schijndel.

loading