Schouder aan schouder voor de slachtoffers en nabestaanden van vlucht MH17.

22/12/2016

Op 17 juli 2014 werd de hele wereld opgeschrikt door het verschrikkelijke nieuws dat vlucht MH17 met 298 inzittenden nooit op haar eindbestemming zal aankomen. De 298 inzittenden waaronder 196 landgenoten werden bruut uit het leven weggerukt boven Oekraïne.

Ook Van Schijndel Bouwgroep staat Schouder aan schouder en wil graag een bijdrage leveren voor het realiseren van een monument.

Stichting nationaal monument MH17 heeft ons, net zoals vele andere actieve Nederlandse bedrijven, benaderd sociaal ambassadeur te worden in de actie schouder aan schouder . Zij (Stichting nationaal monument MH17)  gaan zorgdragen voor het realiseren van een nationaal monument waar de herinneringen aan de slachtoffers van rampvlucht MH17 levend blijven.  Deze plek is 24 uur per dag beschikbaar voor iedereen die zich bij deze verschrikkelijke gebeurtenis betrokken voelt.

Samen met de nabestaanden hebben zij gekozen voor een herdenkingsbos. Dit bos zal worden aangeplant in Park Vijfhuizen, vlakbij Schiphol.

Het monument zal bestaan uit 298 bomen die samen een groen herdenkingslint zullen vormen. De nabestaanden hebben samen gekozen voor het gedenkteken die ontworpen is door Ronald Westerhuis. Dit gedenkteken zal in het centrale deel komen te staan.

Op 17 juli 2017 zal de onthulling van het monument plaats vinden.

 

 

Voor meer informatie over de actie Schouder aan schouder kijk op de website van monument MH17.

loading