Maatschappelijk verantwoord ondernemen met het FIRA-certificaat

12/04/2017

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een doelbewuste keuze die heel wat inspanningen vraagt. Bovendien wordt MVO-certificering almaar belangrijker voor klanten en opdrachtgevers. Daarom is Van Schijndel Bouwgroep al enkele jaren gecertificeerd volgens de MVO-normen van het Nederlandse FIRA-platform.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is zakendoen met respect voor mensen en de leefomgeving. Uiteraard streven MVO-ondernemingen nog altijd naar een meerwaarde (winst), maar bij elke beslissing brengen ze mensen en milieu in rekening. Daarom spreekt men weleens van de 3 p’s: profit, people en planet.

MVO vertaalt zich in allerlei acties en maatregelen. Zo volgen bedrijven de duurzaamheid van hun acties nauwgezet op, zodat ze die ook daadwerkelijk kunnen verbeteren. Ook maatschappelijke betrokkenheid is een belangrijk aspect van MVO. Een manier om de betrokkenheid met de mensen en de gemeenschap te vergroten, is een sportteam of -evenement te sponsoren. Van Schijndel zet zich bijvoorbeeld al jarenlang in om Team Raijkmakers financieel én moreel te ondersteunen.

Een bouwproject dat getuigt van maatschappelijke betrokkenheid is de boerderij aan de Kloosterstraat te Geffen. Deze monumentale langgevelboerderij is door Van Schijndel volledig gerenoveerd met duurzame materialen. Na voltooiing biedt het mooie gebouw onderdak aan cliënten van Zorggroep ’t Zicht, die de zorg voor mensen met een ‘verstandelijke beperking’ op zich nemen.

mvo-fira-certificaat

FIRA-certificaat

Het FIRA-certificaat is een erkenning van de MVO-inspanningen die een organisatie levert. FIRA werd in het leven geroepen door de financiële sector, met het doel om zo veel mogelijk zaken te doen met partners die duurzaam en verantwoord ondernemen. Het FIRA-platform sluit uiteraard nauw aan bij internationale normen op het gebied van duurzaamheid, zoals ISO 26000, AA1000 en GRI.

Van Schijndel is al lange tijd begaan met MVO en liet zich dan ook certificeren volgens de normen van het FIRA-platform. Onder andere voor onze langdurige samenwerking met ABN AMRO was dit een belangrijk voorwaarde. Het FIRA-certificaat bewijst dat ons bedrijf zich – in elke fase van de productieketen – inzet voor mens en milieu.

Keurhout met FSC-certificaten

Minstens even belangrijk is het duurzame hout – voorzien van FSC-certificaten – waar we bij Van Schijndel consequent voor kiezen. In onze timmerfabriek gebruiken we dan ook uitsluitend duurzame, veilige en gezonde bouwmaterialen.

 

loading