Hoogste punt Het Buiten Vught

20/12/2019

Afgelopen donderdag 12 december droeg Wethouder Peter Pennings zijn steentje bij aan de bouw van 32 nieuwe woningen in Het Buiten. Samen met Marc Rijs, locatiemanager bij BPD, legde hij een zonne-dakpan op een van de woningen in Het Buiten. Het hoogste punt van deze woningen werd hiermee officieel bekrachtigd.

De bouw vordert gestaag
In april van dit jaar is Van Schijndel Bouwgroep gestart met de bouw van deze woningen. Naar verwachting ontvangen de eerste kopers in het tweede kwartaal 2020 de sleutel van hun nieuwe woning. Vandaag konden de kopers al hun nieuwe woning bekijken en er zelfs al in rond lopen. Aansluitend aan het kijkmoment volgde het officiële gedeelte. De reacties waren enthousiast. Na afloop konden de kopers met elkaar kennismaken, tijdens een gezellige borrel met een hapje en een drankje.
Robert Koelink, verkoopmanager bij BPD: “Deze karakteristieke woningen zijn een aanwinst voor Stadhouderspark. De fraaie architectuur en de gedetailleerde gevels met warme, natuurlijke materialen zijn kenmerkend voor deze woningen en sluiten goed aan bij de andere fasen in Stadhouderspark. Hier kunnen we als BPD erg trots op zijn!”

Primeur voor Stadhouderspark: BENG!
BENG staat voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen en vervangt hiermee op termijn de EPC voor energieprestatie van nieuwbouwwoningen. De woningen in Het Buiten zijn met dit vertrekkader ontworpen. Om de energiebehoefte zo laag mogelijk te houden wordt er onder andere hoogwaardige isolatie waaronder triple glas toegepast. De woningen zijn dusdanig ontworpen dat een aanpassing naar een gasloze woning in de toekomst zonder grote verbouwing mogelijk wordt. Iedere woning gaat gebruik maken van hernieuwbare energie in de vorm van zonnepanelen en zonne-dakpannen met geïntegreerde zonnecellen.

Over Stadhouderspark
Stadhouderspark ligt aan de Noordzijde van Vught op de locatie rond de voormalige Frederik Hendrik Kazerne. In deze fraaie groene omgeving liggen vrije kavels en staan er (half)vrijstaande woningen, patiowoningen en herenhuizen. Een deel van de markante oude gebouwen is herontwikkeld tot appartementengebouwen. Maar ook blijven markante oude gebouwen waaronder het Klokgebouw en het Koepelgebouwtje behouden. Waar voorheen de loodsen stonden voor het materieel, staat nu de Brede School Het Kwartier, vernoemd naar het verleden van het Stadhouderspark.

Kijk voor meer informatie op: https://www.nieuwbouw-stadhouderspark.nl/het-buiten

 

loading