‘Hart van Heteren’ gaat nu echt sneller kloppen

05/07/2021

Wat in het jaar 2000 begon als een omvangrijk en ambitieus centrumplan, krijgt medio 2022 zijn finale met een levendig sociaal woon-, ontmoet- en winkelhart. De bouw van het dorpsplein met winkels, appartementen en grondgebonden woningen is gestart. Ook de fraaie herinrichting van de openbare ruime is integraal onderdeel van het plan. Van Schijndel bouwt deze laatste fase van het Hart van Heteren in opdracht van ontwikkelaar Artica.

Van Schijndel heeft in eerdere fases van dit centrumplan al belangrijk bijgedragen aan de groei van Heteren. Het ‘Hart van Heteren’  zal echter voelen als de kroon op het werk. Het heeft lang geduurd voor dit project van start kon, maar zoals het er nu uitziet krijgt het dorp het bruisende hart dat het verdient. Leefbaar, dorps gezellig en een magneet voor Heteren.

Bouwen voor mensen
Het sfeervolle hoofdgebouw gelegen aan het plein bestaat uit 20 royale appartementen met op de begane grond ruimte voor winkels en voorzieingen. Daarachter bouwen we een 14-tal grondgebonden woningen met rijtjeshuizen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande huizen. Een gevarieerd woonaanbod met eigen binnenruimte en parkeergelegenheid. Alle woningen zijn verkocht en er is nog één winkelruimte beschikbaar.

De stijlvolle architectuur en de aankleding van de openbare ruimte zijn straks decor voor een levendig Heteren. Een plek waar bedrijvigheid, sfeervol wonen en genieten van een drankje en een hapje elkaar ontmoeten. Een plek waar Heteren op zijn sterktst is. Het is onze filisofie, want ook Van Schijndel bouwt voor mensen.

loading