Dongen krijgt de modernste Jumbo van Nederland

08/07/2021

Van Schijndel Bouwgroep is in opdracht van Stroombeek (samenwerking tussen Van Schijndel Vastgoed en Vlinder beheer) in Dongen volop bezig met de uitbreiding van de Jumbo Supermarkt aan de Hoge Ham. Het betreft een omvangrijke verbouwing die de winkeloppervlakte met maar liefst 520m2 vergroot naar 3.000m2. En het is niet alleen een kwantitieve uitbreiding. Ook de uitstraling, duurzaamheid en innovatie krijgen alle ruimte in deze hypermoderne Jumbo. Een pure aanwinst voor Dongen en haar inwoners.

Om de bouw coronaproof en zonder veel ongemak voor het winkelend publiek te laten verlopen, is een tijdelijke toegang aan de zijkant van het pand gerealiseerd. Ook is de winkel tijdelijk aangepast zodat de klanten gewoon bij de Jumbo kunnen winkelen.

De verbouwing is een ontwerp van Weusten Liedenbaum Architecten en een belangrijke verfraaiing van het 20 jaar oude pand en haar omgeving. Het nieuwe pand toont zich luchtig, transparant en toegankelijk door de glaspuien en de subtiele dragers van het dak. De golvende dakconstructie met stalen dakplaten en de glaspui verzorgen eigentijdse isolatiewaarden. De duurzaamheid vind je ook terug in de omgevind van de supermarkt met led-verlichting en ‘infiltratiekratten’ die overtollig regenwater afvoeren.

De bouwkundige oplevering van deze hypermoderne Jumbo verwachten wij in augustus. Daarna wordt in dit gloednieuwe pand een Jumbo Food Experience ingericht. Een soort field lab voor supermarktinnovatie. Dongen is eer een stukje aantrekkelijke geworden en Van Schijndel Bouwroep is blij dat de haar expertise hiervoor mocht inzetten.

 

loading