Duurzaam bouwen, ook voor kantoren – Dossier duurzaamheid

19/05/2016

De komst van het energielabel en de strengere beoordelingsrichtlijnen hebben ervoor gezorgd dat investeren in duurzaamheid bij heel wat bedrijven bovenaan de agenda staat. Lees hier waarom duurzaam bouwen – en verbouwen! – zo belangrijk is, ook voor kantoren.

Advies op maat

Het energielabel drukt uit hoe een gebouw omspringt met energie. Een gebouw in klasse G is erg onzuinig: er gaat continu waardevolle energie verloren. Een huis, winkel of kantoor in klasse A is prima geïsoleerd, wordt efficiënt verwarmd, enzovoort. Dit label is sinds 2015 verplicht voor alle bouwwerken, nieuwe én oude.

Van Schijndel Bouwgroep ondersteunt je op weg naar een duurzame werkomgeving. Op basis van de regels en richtlijnen rond duurzaam bouwen, geven we adviezen om kantoorpanden zuiniger te maken. Een gerichte aanpak werkt namelijk altijd beter dan investeren zonder strategie of doel.

Op basis van jouw input stellen we voor de duurzame renovatie van jouw kantoor een plan op, dat rekening houdt met de huidige situatie. Alles komt voorbij. Waaraan wil je geld besteden? Waaraan zeker niet? En welke duurzame ingrepen hebben prioriteit? Een analyse wijst uit welke maatregelen al dan niet zinvol zijn. Meestal wordt dan al snel duidelijk dat nieuwe beglazing, bijvoorbeeld, prioritair is, terwijl de verwarmingsinstallatie dan weer niet vervangen hoeft te worden om de energiescore te verbeteren.

Duurzaam bouwen: de belangrijkste ingrepen

Maar wat is duurzaam bouwen? Je kunt denken aan dubbele beglazing en betere isolatie, maar ook aan een energiezuinigere hr-ketel of zonnepanelen op het dak. Stuk voor stuk zijn dat eenvoudige en populaire oplossingen die een beter energielabel opleveren.

Zoals elk gebouw er buiten en binnen anders uitziet, zo zijn ook de duurzaamheidsbehoeftes van elk kantoor anders. Vraag daarom advies aan een professional om je een beeld te vormen van hoe jouw kantoorgebouw duurzamer kan worden.

Waarom investeren in duurzaam bouwen?

Als ondernemer moet je in de eerste plaats voldoen aan de duurzaamheidsrichtlijnen die gelden voor kantoorgebouwen. Toch is investeren in duurzaamheid ook om andere redenen interessant.

Duurzaam bouwen betekent bouwen met respect voor het milieu, en dat is een nobel streven. Dankzij duurzame investeringen creëer je een positieve perceptie door de buitenwereld – niet onbelangrijk in marketingopzicht.

Van Schijndel helpt je bij jouw duurzame kantoorbouwplannen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Want dat is wat duurzaam bouwen betekent: vooruitkijken en rekening houden met er over een aantal jaar gebeurt. Met behulp van een meerjarenonderhoudsplan zit je er nog jarenlang groen bij.

loading