Centrumplan IJsselstein bereikt hoogste punt

30/03/2021

Bouwbedrijf Van Schijndel zet flinke stappen met de bouw van centrumplan IJsselstein. De afgelopen weken zijn ter hoogte van fase 1 de dakplaten gelegd en daarmee is het hoogste punt bereikt. Dat is altijd een bijzonder moment om terug te kijken. Maar het is ook een punt waar het einde van de bouw in zicht komt.

Ná de sneeuwperiode in februari is Bouwbedrijf van Schijndel gestart met het plaatsen van de eikenhouten spanten op de tweede verdieping van centrumplan IJsselstein fase 2. De onderaannemer heeft in ongeveer 1,5 week de constructie afgesteld en gemonteerd. Daarna kon gestart worden met het monteren van het dakbeschot en de dakplaten. Ook de metselaar is gestart. Hij is nu bezig met het gevelmetselwerk en met het metselwerk op de eerste verdieping. Bij verschillende woningen is al een begin gemaakt met het aanbrengen van de dakbedekking en de zinken gevelbekleding. Zeg maar gerust de afwerking.

Trots vooruitkijken
De complete bouw is dan in mei wind- en waterdicht. Als we in juni de steigers weghalen zal het gebouw zich in volle glorie laten zien aan de binnenstad van IJsselstein.
Een moment om trots naar uit te kijken.

loading