198 appartementen Rijnvliet Utrecht

05/03/2021

Een fraai entreegebouw voor Leidse Rijn.
Van Schijndel Bouwgroep is in opdracht van Van Wanrooij projectontwikkeling op 1 maart 2021 gestart met de bouw van een statig wooncomplex in Leidse Rijn. Het complex bevat 198 huurappartementen over 5 verdiepingen en het vormt de poort naar de wijk Rijnvliet aan de zuidoostzijde van Leidse Rijn. Het ontwerp is ontstaan onder supervisie van ontwerpbureau De Zwarte Hond, met behulp van drie architectenbureaus: Inbo uit Amsterdam, Jaakko van ’t Spijker uit Rotterdam en Zecc uit Utrecht. Opvallend is de grote variatie in kleur, materiaal en vorm. Het is een rijke aanvulling voor Leidse Rijn en de stad Utrecht.

Groei in de breedte
Dit omvangrijke wooncomplex wordt gebouwd aan de Stadsbaan in Utrecht en kenmerkt zich door fraai metselwerk, natuurlijke materialen en aardse kleuren. De appartementen variëren van 60 m2 tot 135 m2 en zijn daarmee geschikt voor een brede doelgroep. Jong, senior, starter of gezinnen in het middensegment huur of de vrije sector huur. Iedereen vindt hier een schitterende woonplek in hartje Nederland. Behalve de appartementen is er in het gebouw ruimte voor 240 parkeerplaatsen en een fietsenstalling met 700 plaatsen. Deze plaatsen zijn ingericht onder een parkeerdek dat wordt opgesierd met drie rustige binnentuinen. Hiermee sluit het gebouw natuurlijk aan bij het groene karakter van de wijk Rijnvliet.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens twee institutionele opdrachtgevers 198 appartementen in Utrecht gekocht van Van Wanrooij Projectontwikkeling. De woningen maken deel uit van de nieuwe wijk Rijnvliet aan de zuidkant van Leidsche Rijn.

Een uitdagend project
Van Schijndel Bouwgroep heeft het project aangenomen op turn key-basis en is tijdens de bouw regisseur en vrijwel geheel verantwoordelijk. Samen met Van Wanrooij zijn vanuit een voorlopig ontwerp en begroting de contractstukken en werktekeningen uitgewerkt. Waarbij wij werken met een 3-D BIM-model van de architect en de constructeur. Bovendien is het hele project – in samenwerking met Woningborg – een pilot voor de uitvoering van de wet Kwaliteitsborging in de bouw die volgend jaar van kracht wordt.

 

loading