Van Schijndel realiseert nieuwe hoofdlocatie Knauf in Gilze

02/12/2019

Knauf Insulation realiseert samen met Van Schijndel Bouwgroep uit Geffen een nieuwe, duurzame kantoorlocatie in Gilze. Van Schijndel Bouwgroep treedt hierbij zowel als ontwikkelaar op alsmede als bouwer en eindbelegger. De nieuwe locatie is nodig vanwege de forse groei van het bedrijf in de afgelopen jaren. Knauf Insulation is producent van isolatiematerialen en hecht grote waarde aan duurzaamheid. Het bedrijf maakt producten die bijdragen aan betere isolatie en dus een lagere CO2 uitstoot en die bovendien vrij zijn van chemische bindmiddelen.

Gezonde werkplek: duurzaam warehouse met kantoor in 2020
Om ook de groeiambities voor de komende jaren goed te faciliteren verhuist Knauf eind 2020 naar de nieuwbouwlocatie in Gilze waar een duurzaam warehouse van circa 4.250 m² en een kantoorfaciliteit van circa 500 m² wordt gerealiseerd. Ook het bedrijventerrein zelf is een duurzame ontwikkeling. Zo komen er collectieve systemen voor warmtekoudeopslag (WKO) en warmtekrachtkoppeling (WKK) voor de verwarming en koeling. De kantoorlocatie realiseert Knauf volgens de laatste inzichten rond een gezonde werkplek met extra aandacht voor akoestiek, gezonde binnenlucht, daglicht en groen.

Jeroen Verweij, algemeen directeur bij Knauf Insulation Benelux: “We weten dat wanneer mensen zich prettig voelen op hun werk, ze ook meer plezier ervaren en beter presteren”. Bij veel nieuwbouwprojecten waar Knauf Insulation bij is betrokken, zijn duurzaamheid, gezondheid en comfort belangrijke pijlers. Pepers Architecten uit Helmond zorgde daarom voor een passend ontwerp zodat deze pijlers in het eigen nieuwe pand volledig tot hun recht komen. Inmiddels is de omgevingsvergunning aangevraagd, zijn de voorbereidingen gestart en de bouwer zal naar verwachting in het voorjaar van 2020 starten met de realisatie. Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde bij de locatiekeuze, de inrichting van de kantooromgeving en totstandkoming van de huur- en ontwikkelovereenkomst.

Gezonde groei zet door
Vooral de omzet van glaswol en minerale wol met de unieke ECOSE Technology (een natuurlijk bindmiddel zonder toegevoegde formaldehyde of fenol) stijgt sterk de afgelopen jaren. Vanuit de huidige locatie Oosterhout is Knauf steeds meer een logistieke hub geworden van houtwol naar België, het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten. De locatie speelt ook steeds meer een centrale rol in de Benelux met verdere groei in België dankzij de verkoop van glas-, steen- en inblaaswol. De nieuwe locatie in Gilze wordt volledig ingericht om de verdere groei van Knauf Insulation in binnen- en buitenland te faciliteren.

Over Knauf Insulation
Knauf Insulation heeft meer dan 40 jaar ervaring in de isolatiebranche en is wereldwijd een van de meest gerespecteerde namen op het gebied van isolatie. Het bedrijf telt meer dan 37 productielocaties in 15 landen en er werken ruim 5.000 mensen. De jaarlijkse omzet bedraagt ruim € 1.6 miljard. [jaarcijfers 2016].

Het is onze missie om ons traditionele denken uit te dagen en om innovatieve isolatie-oplossingen te creëren die de manier waarop we leven en bouwen in de toekomst vormen. Met zorg voor de mensen die de oplossingen maken en ermee werken in een wereld waar we allemaal van afhankelijk zijn. Het is onze visie om voorop te lopen bij deze verandering naar slimmere isolatie-oplossingen voor en betere wereld. 

Over Van Schijndel Bouwgroep
Van Schijndel is een familiebedrijf met 125 medewerkers. Het bedrijf combineert vaak bouw, ontwikkeling, beleggen en beheren van vastgoed. Ook beschikt van Schijndel over eigen productiefaciliteiten zoals een timmerfabriek voor de productie van prefab elementen.

Over Cushman & Wakefield
Cushman & Wakefield (NYSE: CWK) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van professional services in commercieel vastgoed. Als strategisch adviseur creëert de organisatie duurzame ondernemingswaarde door opdrachtgevers te begeleiden bij het formuleren van de best mogelijke vastgoedbeslissingen en –oplossingen èn verantwoordelijkheid te nemen voor de realisatie ervan. Cushman & Wakefield is een van de grootste strategisch adviseurs in commercieel vastgoed ter wereld met circa 51.000 medewerkers verspreid over ongeveer 400 kantoren in 70 landen.

loading