Nieuw centrum voor Hanzestad Ommen bijna gereed

20/07/2018

Ommen is een fantastische stad met een rijke historie in een prachtige omgeving. Begin van deze eeuw was echter duidelijk dat er het nodige moest gebeuren om de potenties van deze stad aan de Vecht ook echt te benutten. Na een selectieprocedure onder diverse ontwikkelaars koos de gemeenteraad van Ommen in 2004 voor een samenwerking met Artica Vastgoedontwikkeling. Artica heeft samen met de gemeente in de periode van 2004 tot 2008 een centrumvisie ontwikkeld. De laatste jaren wordt deze stapsgewijs uitgevoerd en verschijnen er op verschillende plekken nieuwe gebouwen.

Ook het openbaar gebied is in de periode van 2008 tot 2018 volledig vernieuwd. Alle gebouwen worden gerealiseerd door Bouwbedrijf van Schijndel in nauwe samenwerking met lokale en regionale onderaannemers. Het is een van de weinige plekken in Nederland waar een druk bezette provinciale weg (de N34) die sterk het beeld van het centrum bepaalde is omgevormd tot een prachtig en levendig onderdeel van het centrum.

Het Marktgebouw met Action, bakker en restaurant Puik. De Driesprong met daarin een apotheek en 5 appartementen zijn al even opgeleverd en in gebruik naar volle tevredenheid van de bewoners van Ommen en de vele toeristen die de stad jaarlijks trekt.

Op het 11Aprilplein wordt op dit moment hard gewerkt aan het project “De Vrijheid” met  10 appartementen en daaronder 900m2 winkelruimte. Alle woningen zijn verkocht en op de begane grond zijn nog 2 kleinere winkelruimten beschikbaar. Het project zal in het najaar opgeleverd worden.

Midden in het centrum hebben we onlangs het prachtige pand van de nieuwe Hema opgeleverd. Boven de Hema bevinden zich nog 3 appartementen welke in het najaar opgeleverd zullen worden.

Aan de Vecht verrijzen op dit moment de eerste drie gebouwen van de bebouwing aan  “De Vechtkade” (de oude N34). De eerste fase omvat 25 luxe appartementen die allemaal in zeer korte tijd verkocht waren. De opleveringen van deze appartementen zijn op dit moment gaande.

Fase 2 van de bouw aan de Vechtkade (het laatste gebouw aan de Vecht) bestaat uit 15 zeer luxe appartementen en 3 penthouses. Het project heeft de naam “De Vechtanjer”. De verkoop van deze appartementen loopt voorspoedig, wees er snel bij, want er zijn nog maar een paar appartementen beschikbaar, de laatste kans voor een prachtig uitzicht over De Vecht. De bouw van “De Vechtanjer” start na de bouwvakvakantie.

Kijk ook eens op www.hanzestad-ommen.nl

Wij als Van Schijndel Bouwgroep zijn trots dat we aan deze projecten mogen meewerken en Ommen het centrum geven wat past bij de prachtige omgeving.

 

loading