Een huis kopen? Ontdek onze tips!

23/11/2016

Is uw woning definitief te klein geworden nu er een kindje is bijgekomen? Of bent u na jaren huren eindelijk toe aan een eigen huis? Hoog tijd om een woning te kopen! Hou daarbij zeker rekening met deze praktische tips.

1. De checklist

Maak uw huizenjacht makkelijk door op stap te gaan met een checklist van alle belangrijke punten waarop u moet letten tijdens de bezichtiging van een huis of appartement. Een goede checklist omvat wel honderd punten – die we hier niet allemaal zullen opsommen – maar deze moet u toch zeker gezien hebben:

  • In welke buurt of omgeving ligt uw nieuwe woning?
  • Kiest u voor een bestaande of nieuwbouwwoning?
  • Hoe is het gesteld met de energieprestaties van de woning?
  • Is er parkeerruimte? Moet u een parkeervergunning aanvragen?
  • Zijn de gebruikte materialen kwalitatief en duurzaam (wat u lagere onderhoudskosten oplevert)?
  • Informeer zeker ook naar de technische installaties, zoals de verwarming en ventilatie.

2. Een huis kopen in de juiste buurt

Weinig zaken zijn zo belangrijk als de buurt en omgeving van uw nieuwe woning. Denk aan de oriëntatie ten opzichte van de zon, maar ook ten opzichte van mogelijke bronnen van geluidshinder. Zijn de belangrijkste voorzieningen, zoals scholen en winkels, goed bereikbaar? Informeer gerust ook eens bij de buren over de veiligheid van de buurt. Kunnen kinderen er veilig spelen? Komen de buren goed met elkaar overeen? Hoewel deze factoren moeilijk te kwantificeren zijn, bepalen ze wel hoe gelukkig u hier zult zijn.

3. Bestaande woning of nieuwbouw kopen?

Tijdens uw huizenjacht ontdekt u wellicht allerlei verborgen pareltjes, van knap gerenoveerde hoeves over woningen die barsten van het potentieel tot prachtige en duurzame nieuwbouwwoningen. Hoewel bestaande woningen vaak charmant zijn, geniet nieuwbouw toch de voorkeur. Een nieuw huis of appartement is voordeliger op de lange termijn, omdat er minder verbruiks- en onderhoudskosten mee gepaard gaan. Bovendien kunt u zelf nog veel kiezen, van de indeling tot inrichting, en geniet u van de nieuwste technologieën. Tot slot is een nieuwbouwhuis makkelijker te financieren.

Woning-kopen-tips

4. Wat krijgt u voor uw geld?

Onze laatste tip? Onderzoek grondig wat er al dan niet is inbegrepen in de kostprijs. Met andere woorden: hoe compleet is de woning? Een nieuwbouw in ruwbouwfase is in geen enkel opzicht te vergelijken met een sleutelklare woning. Bij Van Schijndel kunt u rekenen op een afwerking tot in de details, precies zoals u het wenst. En met de Woningborg Garantie hoeft u zich alvast geen zorgen te maken!

 

loading