Hoe snel kun je een distributiecentrum bouwen?

10/03/2016

Het bouwen van een woonhuis duurt al gauw een aantal maanden, soms zelfs meer dan een jaar. Bij de bouw  van een distributiecentrum of logistiek centrum is meer haast geboden. Door middel van een handvol casestudy’s tonen we aan dat het bij Van Schijndel op rolletjes gaat.

Sneller bouwen

Om de vaart er goed in te houden bij een bouwopdracht is het, zeker bij complexe en grote projecten, belangrijk om efficiënt te werk te gaan. De lean & mean-strategie die Van Schijndel Bouwgroep hanteert speelt hier nadrukkelijk op in.

Heldere afspraken van tevoren, een netwerk van vaste en betrouwbare onderaannemers, en het gebruik van Bouw Informatie Modellen (BIM): stuk voor stuk maken ze het mogelijk om het bouwproces te versnellen. Maar hoe ziet dat er in de praktijk eigenlijk uit?

Casestudy: JCL Logistics distributiecentrum

Voor JCL Logistics stampte Van Schijndel Bouwgroep in zo’n vijf maanden tijd een distributiecentrum van 16.000 vierkante meter uit de grond.

Van Schijndel was er van begin tot eind bij betrokken, ook tijdens het ontwerpproces. Dit leidde tot een razendsnelle oplevering, waardoor JCL Logistics vrijwel meteen de vruchten kon plukken van de samenwerking met fietsenfabrikant Giant, voor wie het distributiecentrum was bedoeld.

Heerenberg, JCL (1)Heerenberg, JCL (19)

 

 

 

 

Casestudy: uitbreiding bedrijfshal Deka Wijchen

Laten we ook even kijken naar een ander voorbeeld. In ongeveer vier maanden tijd hebben we voor eigenaar  Deka Wijchen een bedrijfshal uitgebreid met ruim  6.000 vierkante meter. Niet alleen dat: in een tijdsspan van slechts achttien weken was gebruiker Trek Bikes  plotseling ook negen loading docks rijker.

Wijchen, Deka (22)

En daar draait het in de wereld van de logistiek allemaal om. Je moet zo rap mogelijk van A naar B zodat de klant tevreden is; zonder dralen, zonder vertragingen. Van Schijndel Bouwgroep begrijpt dat als geen ander, en als we een steentje bij kunnen dragen doen we dat graag. Hoe snel we dat doen? Zo snel u wilt.

loading