De Waag, wonen en werken in een eigentijds ‘stadskasteel’.

04/06/2021

De Waag aan de markt in Krimpen aan de Lek maakt het nieuwbouwverhaal op het sfeervolle dorpsplein compleet. Het vormt de bouwkundige finale van een langlopend project om het centrum van Krimpen klaar te stomen voor de toekomst. De Waag is straks een ‘statige heer’ die met 10 appartementen en een kantoor op de begane grond woon- en werkruimte biedt op een zeer centrale en spectaculaire plek.

De uitdaging van de ontwikkelaar was een pand te creëren dat zowel opvalt, maar dat zich ook voegt naar zijn omgeving. Mooi uitzicht, maar wel privé, zonnig, maar wel aangenaam van temperatuur. Het is een trots gebouw geworden dat stoer het plein overkijkt. Opvallend zijn de karakteristieke loggia’s, de riante raampartijen en de weegschalen die dit ‘stadskasteel’ als kantelen sieren.

Voor Van Schijndel is de uitdaging dit omvangrijke project uit te voeren in een stad die volop in beweging is. Het bouwoppervlak is relatief klein en dat vraagt bouwkundige behendigheid. Techniek op de vierkante meter. Een uitdaging die overigens welbesteed is aan Van Schijndel. De Waag is het sluitstuk van een ingrijpend en indrukwekkend centrumplan. 9 projecten van Van Schijndel en vastgoedontwikkelaar Artica die Krimpen aan de Lek een moderne, toekomstbestendige kern geven.

loading