Bedrijfsruimte op maat bouwen en vervolgens huren? Zo gek nog niet

14/06/2017

Bedrijfsruimte huren biedt uw onderneming meerdere voordelen. In bepaalde gevallen is het zelfs interessant om een bedrijfspand op maat te laten ontwikkelen en dat vervolgens te huren. Volgt u even mee …

Bedrijfsruimte kopen, huren of bouwen

Een gepast bedrijfspand vinden voor uw onderneming is niet altijd makkelijk. Zeker wanneer u naast standaard kantoorruimte specifieke eisen hebt, bijvoorbeeld in verband met de opslagruimte of distributiecentrum, is het moeilijk om de juiste oppervlakte op de juiste locatie te vinden.

Voor bedrijven met uitgesproken wensen is het vaak de beste oplossing om een bedrijfspand te bouwen. Als u bouwt heeft u volledige controle over het project, van de omvang over de indeling tot de uiteindelijke inrichting. Minder kantoren en meer magazijnruimte of net andersom? Dat bepaalt u zelf. U kunt zelf ook het best inschatten wat de toekomst brengt en daar in zekere zin al rekening mee houden, door reserveoppervlakte te voorzien.

bedrijfsruimte-bouwen-huren

Bouwen en huren: het beste van twee werelden

Een nieuw bedrijfsgebouw bouwen is natuurlijk niet goedkoop. Het vergt een grote investering. Precies daarom kiezen veel kleine en middelgrote ondernemingen niet voor deze optie. Onterecht, want u kunt ook bouwen en daarna huren Dat klinkt misschien onorthodox, maar het biedt wel degelijk verschillende voordelen:

  • Uw bedrijf kan zijn intrek nemen in een gloednieuw gebouw dat volgens uw eisen en wensen is ingedeeld en ingericht. U kiest namelijk zelf de locatie, de architect, de oppervlakte, de stijl, …
  • Uw kapitaal zit niet vast in de bakstenen, waardoor u meer financiële ruimte overhoudt om te investeren in medewerkers en materieel en u zich kunt bezighouden met de corebusiness en de expansie van uw bedrijf.
  • Uw onderneming is flexibel: bij groei of na een fusie kunt u de huur makkelijk opzeggen en naar een ander bedrijfspand verhuizen.

Projectontwikkeling en vastgoedbeheer

Van Schijndel weet wat ondernemers en managers bezighoudt en zoekt samen met hen naar oplossingen op maat voor hun uitdagingen. Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe bedrijfslocatie, denken we met u mee. U kunt bij ons huren of kopen, maar in sommige gevallen is het interessanter om een bedrijfspand op maat te ontwikkelen en dat vervolgens te huren.

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten.

 

loading