Bedrijfsruimte bouwen: hoe verloopt dat?

10/08/2016

Van Schijndel Bouwgroep uit Geffen heeft al tientallen kantoren, bedrijfshallen en distributiecentra op zijn conto. De bouw van een groot bedrijfspand – al dan niet met kantoren, vergaderzalen en receptieruimte – vergt een goed inzicht in de werking van de logistieke sector en kennis van de laatste technologieën in de industriebouw. In dit artikel lichten we graag toe hoe Van Schijndel dat precies doet, zo’n bedrijfsruimte ontwikkelen en bouwen.

Bedrijfshal bouwen: het volledige traject

  • Een onderneming komt bij Van Schijndel aankloppen voor de ontwikkeling en/of bouw van een nieuw bedrijfsgebouw. Doordat wij zelf ook gronden in eigendom hebben op belangrijke bedrijventerreinen in Nederland, kunnen we dadelijk in actie komen.
  • Samen met de klant bespreken we het programma van eisen: hoeveel vierkante meter, welke functies, wat is de bedrijfscultuur, wat zijn de toekomstperspectieven, … Dat doen we aan de hand van gesprekken en bedrijfsbezoeken. Dit resulteert in een vlekkenplan waarop alle gebouwonderdelen staan.
  • Er worden basisafspraken gemaakt, alsook een stichtingskostberekening zodat de klant snel weet waar hij aan toe is. Indien de klant dit wenst, stelt Van Schijndel een huurscenario voor.
  • Vervolgens wordt een architect ingeschakeld, die aan de hand van het vlekkenplan een ontwerp maakt. De bouwonderneming, architect en opdrachtgever werken nauw samen in een bouwteam, zodat het ontwerp van het gebouw en de keuze van de materialen meteen tot in de puntjes uitgewerkt kunnen worden.
  • In een volgend stadium worden de adviseurs ingeschakeld, onder meer voor de omgevingsvergunning. Er wordt een aanvraag ingediend bij de overheid. Het bouwbedrijf begint in de tussentijd aan de voorbereiding van het project.
  • De bestekken en tekeningen worden in detail uitgewerkt op basis van een in BIM opgezet ontwerp. Nu kan de uitvoering Bouwbedrijf Van Schijndel bouwt de bedrijfsruimte snel en efficiënt dankzij de methode van ‘lean’ bouwen, uiteraard conform een van tevoren afgesproken strakke planning. De bouwduur hangt natuurlijk af van de grootte en complexiteit van het project.
  • Na de oplevering wordt het bedrijfspand aan de opdrachtgever ter beschikking gesteld. Uiteraard gelden er gunstige garantievoorwaarden na de oplevering. Bij verhuur treedt onze eigen afdeling gebouwbeheer op als contact voor de huurder van het bedrijfspand.

Bedrijfsruimte bouwen in samenwerking met een specialist

Bedrijfsruimte bouwen, hoe verloopt dat?Het ontwikkelen, bouwen en verhuren van bedrijfsgebouwen zoals distributiecentra behoort tot onze kernactiviteiten. Ook wanneer klanten in zee gaan met een andere ontwikkelaar, eigen gronden in bezit hebben of zelf eigenaar willen zijn van de bedrijfsruimte, kunnen ze een beroep doen op de expertise van ons en treden wij op als (ontwikkelende) aannemer. We staan graag voor u klaar.

loading