Verder bouwen aan De Markt van Krimpen

20/08/2018

De afgelopen maanden is er door de architecten van Geesink Weusten en Artica hard gewerkt aan de volgende gebouwen in het nieuwe centrum van Krimpen aan de Lek welke Van Schijndel Bouwgroep zullen gaan realiseren.

Tot nu toe zijn er in het centrum 4 nieuwe gebouwen opgeleverd met winkels, woningen, medische voorzieningen en als laatste het schitterende nieuwe Cultuurhuis met de bibliotheek en een (theater-) zaal. Nu is het tijd voor de volgende stappen.

Eerst worden de gebouwen die grenzen aan de Hoofdstraat / de Markt afgerond. Dit betekent dat gebouw de Waag met 11 appartementen en een kantoor op de begane grond (aan de zuidkant van de Markt) en de 8 Stadswoningen (aan de westkant van het Marktplein) als eerste worden gerealiseerd. De bouwaanvragen zijn ingediend en men verwacht op korte termijn de benodigde vergunningen. In de fasen daarna volgen nog 2 gebouwen, “de Waterappartementen” en gebouw “het Slot”. Deze gebouwen liggen achter de Stadswoningen en zijn meer gericht op de Molenweide waar ook de komende tijd nog flink wordt gebouwd.

loading