Uw bedrijfspand zelf afwerken of meteen sleutelklaar bouwen?

11/09/2017

Loont het om een nieuwbouw bedrijfspand na de casco-oplevering zelf af te werken om kosten te besparen? Of bent u beter af met een sleutelklaar bedrijfsgebouw, ook wel turn-key genoemd?

Nieuw bedrijfspand bouwen

Van casco …

De afwerkingsgraad bepaalt  uiteraard de kostprijs van uw nieuwbouwproject. Om die te drukken, kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw bedrijfspand casco of casco+ te laten opleveren.

‘Casco’ is Spaans voor ‘schil’ of ‘romp’; als we spreken van een casco-oplevering, bedoelen we dus dat het gebouw nog niet geheel afgewerkt is, maar wel wind- en waterdicht is. Onder casco+ verstaan we dan weer dat de ruwbouw wordt aangevuld met de elementaire afwerking, zoals ondervloeren, sanitair, installaties, enzovoort.

Na de casco-oplevering is het dan aan de eigenaar of huurder van het pand om het gebouw verder af te werken. Voor de verschillende elementen en voorzieningen zult u een beroep moeten doen op verschillende gespecialiseerde bedrijven, zoals een vloerenlegger, tegelzetter, een stucadoor, een installateur, enzovoort. Bereid u wel voor om de coördinatie op u te nemen, want het vergt behoorlijk wat tijd en moeite om alle partijen op het juiste moment op het project te krijgen!

… tot 100% sleutelklaar

Bedrijfspand-sleutelklaar-bouwenHet alternatief is een sleutelklaar bedrijfspand. Van Schijndel biedt deze optie aan als u een nieuw bedrijfspand wenst. Als u uw distributiecentrum, winkel, kantoor, zorgcentrum  of welke ander gebouw dan ook sleutelklaar laat bouwen, is het bij oplevering instapklaar. Rest u enkel nog het verhuizen van uw eigen meubilair.

Het voordeel van een sleutelklaar bedrijfsgebouw is natuurlijk dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de coördinatie ervan, maar dat alles in één keer op tijd wordt gerealiseerd, precies zoals u het wenst. Uw bedrijfspand is bij oplevering meteen klaar voor gebruik.

Sleutelklaar bouwen zoals u het wenst

Van Schijndel heeft alle expertise in huis om industriële en commerciële gebouwen volledig sleutelklaar op te leveren, inclusief vloerbedekking, vast meubilair, enzovoort. Toch hoeft u niet voor turn-key-oplevering te kiezen. Is uw firma perfect geplaatst om bepaalde voorzieningen zelf te leggen of besteedt u bepaalde taken liever uit aan een andere firma? Ook dat behoort tot de mogelijkheden bij Van Schijndel: de klant staat centraal.

loading