30.000 m2 futureproof nieuw bedrijfsgebouw voor Cornelissen Transport in Beuningen

11/06/2024

Cornelissen Transport heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met de samenwerkingscombinatie Next Level uit Eindhoven en Van Schijndel Bouwgroep uit Geffen voor de ontwikkeling en realisatie van een ruim 30.000 m² innovatief en duurzaam logistiek centrum. Deze ontwikkeling is gelegen aan de Goudwerf in Beuningen op het bedrijventerrein Schoenaker. Cornelissen is een landelijk opererende dienstverlener en heeft van oorsprong haar basis gevestigd in Nijmegen. Met deze nieuwe ontwikkeling wil zij haar bedrijfsvoering futureproof verstevigen en het bedrijf daarmee verder naar een hoger niveau tillen.

Cornelissen heeft samen met Next Level-Van Schijndel Investments het innovatieve bedrijfsgebouw ontwikkeld, waarbij het op een zorgvuldige manier wordt ingepast in de omgeving, het object wordt voorzien van een hoogwaardig Breeam label. Daarnaast is het gebouw opgezet om ruimte te geven aan de groeistrategie van het bedrijf, om zo de energietransitie te faciliteren. Er is onder andere een laadplein voor elektrische vrachtwagens met eigen opgewekte groene stroom, iets waarin het bedrijf koploper is.

De nieuwbouw zal worden gerealiseerd door Bouwbedrijf van Schijndel uit Geffen en zal naar verwachting begin 2026 in gebruik genomen worden.

Quote Cornelissen:
“Dit project illustreert hoe diep duurzaamheid is verankerd binnen onze organisatie,” verklaart Mark van der Drift, CEO van Cornelissen Groep. “Ons nieuwe hoofdkantoor, ideaal gelegen aan de kruising van de A50 en A73, weerspiegelt onze daadkracht om te blijven werken aan een duurzame toekomst. Het gebouw wordt voorzien van zonnepanelen en zal beschikken over laadpalen voor fietsen, auto’s en onze vrachtwagens. We beogen hierbij een prestigieus BREEAM-certificaat te ontvangen. Door dit pand te integreren in een breder duurzaam ecosysteem versterken we onze inzet om een positieve bijdrage te leveren aan het enerzijds het milieu en anderzijds aan onze klanten. Dit geldt voor alle vormen van logistieke dienstverlening zoals opslag, value added logistics en transport.”

Quote Next Level:
“Wij zijn zeer enthousiast om dit project samen met Cornelissen aan te mogen gaan. We hebben zoveel mogelijk innovaties en wensen van Cornelissen gebruikt om dit prachtige project te kunnen ontwikkelen, waar uiteindelijk naar alle tevredenheid gewerkt kan gaan worden,” aldus Rene Geujen, Director Plan Development van Next Level Development. “We dagen onszelf graag uit hier ook weer een duurzaam en toekomstbestendig project van te maken, waar Cornelissen haar ambities meer dan waar kan maken.”

Quote Van Schijndel:
“Wij zijn trots om ook hier onze expertise in het ontwikkelen en realiseren van duurzame bedrijfsgebouwen in te kunnen brengen om een voor Cornelissen hoogwaardige huisvesting te kunnen realiseren” aldus Geert Schuurmans, Manager Projectontwikkeling bij van Schijndel Bouwgroep. “We kijken er naar uit om op korte termijn te kunnen starten met de realisatie van dit  mooie project.”

 

loading