Primark

Ontwikkelcombinatie Warenhuis Tilburg, bestaande uit Van Schijndel Bouwgroep,  Van de Ven Bouw- en Ontwikkeling B.V. uit Tilburg (VolkerWessels onderneming),  en M7 Development uit ‘s-Hertogenbosch, ontwikkelde en realiseerde in Tilburg de nieuwbouw van Primark.

De ontwikkelcombinatie was vanaf het begin nauw betrokken bij de plannen voor de Primark-winkel in Tilburg, als initiatiefnemer en risicodragend ontwikkelaar. Al snel werd duidelijk dat de winkel deel zou uitmaken van de binnenstedelijke herontwikkeling van Tilburg, ook wel “winkelrondje Tilburg” genoemd,  waarbij de Emmapassage en het Pieter Vreedeplein met elkaar worden verbonden door een nieuwe, overdekte winkelstraat. Ontwikkelcombinatie Warenhuis Tilburg is hier in samenwerking met institutionele belegger Wereldhave ook direct betrokken bij de ontwikkeling en realisatie.

De ontwikkelcombinatie zocht en vond voor Primark een geschikt pand in de omgeving, het voormalige Stadskantoor-3, en stelde alles in het werk om de vraag van Primark binnen de juridische grenzen van het bestemmingsplan mogelijk te maken.

Het pand van Primark krijgt in totaal zes bouwlagen, waarvan één in de kelder. Met een oppervlak van meer dan 7500 vierkante meter vloeroppervlakte behoort deze winkel tot één van de grotere Primark-winkels in Nederland. De vestiging in Tilburg, waarvan Primark ook eigenaar is van het vastgoed, heeft een bijzondere architectuur.

Een mooie aanwinst om Tilburg op de kaart te zetten als winkelstad van formaat.

Projectnaam

Primark

Plaats

Tilburg

ProjectInfo

7.500 m² commerciële ruimte

Opdrachtgever

Warenhuis Tilburg

Uitvoering

Bouwcombinatie Warenhuis Tilburg

Gebruiker

Primark

loading