Malvert

In Malvert, een wijk in Nijmegen, heeft Van Schijndel middels een aanbesteding, in opdracht van Standvast Wonen een beschermde woonvorm gerealiseerd.

Het gaat om een kleinschalige woonvorm met twee bouwlagen. Het woongebouw kenmerkt zich door royale individuele wooneenheden met gemeenschappelijke woonkamers en ‘pleintjes’. Daarnaast maken de bewoners gebruik van de afgesloten binnentuin. Er is gebouwd volgens het principe van aanpasbaar bouwen, zodat het gebouw in de toekomst eventueel een andere woonbestemming kan krijgen. De beschermde woonvorm is onderdeel van het project gewoon Malvert.

De nieuwe beschermde woonvorm in Malvert is het eerste project in het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg volgens het principe Scheiden van Wonen en Zorg. De bewoner sluit een huurovereenkomst met in dit geval Standvast Wonen en een zorgovereenkomst met in dit geval  ZZG zorggroep. De medewerkers van ZZG zorggroep zijn 24 uur per dag aanwezig om bewoners de mogelijkheid te geven hun leven in de nieuwe woonomgeving voort te zetten op een manier die zij gewend zijn. Uiteraard met zorg binnen handbereik en graag met ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers.

Projectnaam

Malvert

Plaats

Nijmegen

ProjectInfo

Woning

Opdrachtgever

Standvast Wonen

Uitvoering

Bouwbedrijf van Schijndel

loading