Hartje IJsselstein

De gemeente IJsselstein wilde het centrum graag vernieuwen doordat de bevolkingsgroei was toegenomen, maar het voorzieningenniveau in de binnenstad niet was meegegroeid.

De binnenstad moest een kwalitatief hoogwaardig aanbod van winkels, voorzieningen en openbare ruimte krijgen, in de omgeving van de Schuttersgracht/ Molenstraat kon de uitbreiding van voorzieningen en woningen in het centrum gerealiseerd worden.

Ontwikkelen in een historische binnenstad vraagt om een bijzonder aanpak. Artica Vastgoedontwikkeling en Van Schijndel hebben samen met Stok architecten het plan aan de Schuttersgracht ontwikkeld. Bouwbedrijf van Schijndel heeft de nieuwbouw van de Schuttersgracht gerealiseerd.

In totaal zijn er in de eerste fase, aan de Schuttersgracht 14 appartementen, 2 stadswoningen en 9 nieuwe winkels ontwikkeld, waaronder een nieuwe Action. Het project heeft een klassieke en moderne uitstraling waardoor het gevoel van de oude stad voelbaar is.

Als Action haar intrek heeft genomen in de nieuwe winkelruimte aan de Schuttersgracht, wordt aan de Molenstraat fase 2 gerealiseerd waar nu de plannen voor gemaakt worden, bestaande uit commerciële ruimten, waarvan een horeca invulling met ruim terras en 11 woningen.

De binnenstad krijgt weer de sfeer van een historisch centrum in een nieuw jasje met veel ruimte voor alle dagelijks voorzieningen.

Projectnaam

Hartje IJsselstein

Plaats

IJsselstein

ProjectInfo

1e fase
14 winkels, 2 stadswoningen,
8 appartementen, 6 penthouses

Opdrachtgever

Artica Ijsselstein

Ontwikkelaar

Artica Vastgoedontwikkeling

Uitvoering

Bouwbedrijf van Schijndel

loading