Hanzestad Ommen

De gemeente Ommen heeft als doel gesteld dat het centrum als bruisend hart van de stad Ommen moet fungeren. Een dynamisch hart aan de oevers van de Vecht. Met respect en aandacht voor historie en cultuur, maar ook ruimte voor ontspanning en vermaak.

Naast de aanpassing van de openbare ruimten en herinrichting van de vechtoevers was in het Masterplan ruimte voor diverse nieuwe ontwikkelingen waar winkelen en wonen centraal staan.

Artica Vastgoedontwikkeling heeft deze opdracht in samenwerking met Van Schijndel ter hand genomen en diverse in het oog springende projecten ontwikkeld die allemaal uitgevoerd zijn door Bouwbedrijf van Schijndel.

Het Marktgebouw gelegen aan de Markt biedt onderdak aan de Rabobank, een bakker, horecavoorziening met terras en op de verdieping is de Action gevestigd.

Op de kop van de Varsenerstraat ligt De Driesprong. In dit markante gebouw is op de begane grond één van de grootste apotheken van Nederland gevestigd met daarboven 5 appartementen van diverse afmetingen.

Op de locatie van de voormalige N34, pal aan de Vecht, verrijzen 25 luxe appartementen met ruime grote terrassen, gericht op het zuiden.
De drie- kamerappartementen zijn ontworpen in diverse typen tot zelfs 200 m2, in het souterrain bevinden zich de extra ruime privé parkeerplaatsen met privé bergingen. Wegens succes is de tweede fase aan de Vechtoevers van 18 riante appartementen in voorbereiding.

Aan het 11 Aprilplein, midden in het centrum, wordt gewerkt aan “De Vrijheid”. Een ontwikkeling bestaande uit winkelunits op de begane grond waarboven in twee lagen 10 betaalbare maisonnettes worden gerealiseerd.

Op de hoek van de Wethouder Paarhuisstraat en de Varsenerstraat wordt een nieuwe Hema gerealiseerd van ruim 1200 m2, op de twee verdiepingen bevinden zich drie maisonnettes.

Kortom een metamorfose waar we trots op zijn.

 

Bekijk ook de deelprojecten:

Projectnaam

Hanzestad Ommen

Plaats

Ommen

ProjectInfo

Woningen
Appartementen
Commerciële ruimten

Opdrachtgever

Artica Vastgoedontwikkeling

Uitvoering

Bouwbedrijf van Schijndel B.V.

Meer info?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
loading