De Kreppel

De samenwerking tussen Wonen Zuid, Proteion Thuis en Bouwcombinatie Meulen-Van Schijndel B.V. is uniek te noemen. Ouderen met een lichte zorgvraag, die dus nog zelfstandig kunnen wonen, komen niet meer in aanmerking voor een plaats in een zorgcentrum.

Vitaal Nederland ontwikkelde in samenwerking met Bouwcombinatie Meulen-Van Schijndel B.V. een innovatief zorgconcept  “de Kreppel” waardoor mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen en als echtpaar bij elkaar blijven, terwijl ze tegelijkertijd veel veiligheid ervaren en gebruik kunnen maken van diverse voorzieningen, die of al in een bestaand complex aanwezig zijn of nieuw gerealiseerd worden.

In De Kreppel in Heijthuijsen zijn alle voorzieningen aanwezig, zoals een restaurant, kapsalon, winkel en zorgfaciliteiten. Op deze wijze zijn bewoners 24 uur per dag, 7 dagen per week tóch verzekerd van de gewenste zorg- en dienstverlening. Het concept is de perfecte combinatie van zelfstandig wonen met de zekerheid van zorg naast de deur, voor als het nodig blijkt. Hierdoor kunnen mensen veel langer dan gemiddeld zelfstandig blijven wonen.

Het project, ontworpen door Kern Architecten, bestaat uit twee bouwblokken met in totaal 35 appartementen van circa 75 m2 groot. Rondom het nieuwbouwproject is ook de infrastructuur geheel opnieuw aangelegd.

Door een sterke samenwerking is een compleet zorgconcept ontstaan waar mensen prettig samen kunnen verblijven.

Projectnaam

De Kreppel

Plaats

Heythuysen

ProjectInfo

35 zorgappartementen

Opdrachtgever

Wonen Zuid/ Proteion

Ontwikkelaar

Vitaal Nederland / Bouwcombinaite Meulen- Van Schijndel

Uitvoering

Bouwcombinatie Meulen - Van Schijndel

loading