Boulevard Zuid

In het Eindhovense stadsdeel Stratum is de voormalige gedateerde winkelstrip aan de Heezerweg  vernieuwd en getransformeerd tot het volwaardig wijkwinkelcentrum Boulevard Zuid. Vanuit de voormalige winkelstrip werd een passage gerealiseerd waardoor een verbinding ontstaat met de nieuw toegevoegde winkelruimten en het parkeerterrein met 200 gratis parkeerplaatsen.

De bestaande puien met borstwering en de drukkende luifel van de voormalige  winkelstrip zijn vervangen door ranke vliesgevels zonder borstwering en een transparante luifel, die het gebouw een frisse en uitnodigende uitstraling geven.

Het winkelaanbod is verruimt met twee supermarkten, Albert Heijn en Lidl, en daarnaast een diversiteit aan dagwinkels

Boven de winkels zijn 64 huurappartementen gerealiseerd voor woningcorporatie Woonbedrijf, als vervangende nieuwbouw voor de gesloopte woningen die eerst op de plaats van het nieuwe winkelcentrum stonden.

Boulevard Zuid in Eindhoven is een mooi voorbeeld van het totaalconcept dat Van Schijndel kan leveren. Van Schijndel trad in samenwerking op als risicodragend ontwikkelaar, bouwer en belegger en realiseerde zowel de transformatie als de nieuwbouw.

Boulevard Zuid is een volwaardig en gezellig winkelcentrum in het hart van Stratum.

Projectnaam

Boulevard Zuid

Plaats

Eindhoven

ProjectInfo

64 appartementen
10 dagwinkels
2 supermarkten

Opdrachtgever

Ruysdael Ontwikkeling I

Uitvoering

Bouwcombinatie Van Schijndel- Hurks

loading