De voordelen van werken met een bouwteam

26/08/2016

Een bouwteam is een projectgebonden samenwerking tussen de opdrachtgever van een bouwproject en een of meerdere professionele partners. Samenwerken in een bouwteam bezorgt u vele voordelen.

1. Sneller bouwen

Een bouwteam coördineert het hele project van ontwerp tot prijsstelling en nazorg. Doordat de opdrachtgever, aannemer en architect vanaf het begin samenwerken, loopt het proces heel wat vlotter. Verschillende onderdelen van het project worden tegelijk opgestart en uitgevoerd. De voorbereiding en bouwtijd kan op die manier aanzienlijk ingekort worden.

2. Eén aanspreekpunt

Tijdens een traditioneel bouwproces is uw rol als opdrachtgever snel uitgespeeld. Zodra u de opdracht hebt gegeven, staat u als het ware buitenspel. Dat is helemaal anders in een bouwteam. U bent en blijft betrokken. Tijdens de ontwerpfase is de architect uw centrale aanspreekpunt en vervolgens kun u te allen tijde rekenen op de projectleider.

Tip: Van Schijndel Bouwgroep Geffen gaat altijd op zoek naar een architect die perfect bij uw project past. Hebt u zelf al een architect in gedachten? Prima, ook dan kunt u in een bouwteam stappen met Van Schijndel.

3. Minder faalkosten, hogere kwaliteit

Door de expertise van de architect, de adviesbureaus en het bouwbedrijf meteen samen te brengen, worden bouwfouten en andere slordigheden opgespoord nog vóór ze faalkosten genereren. Het budget wordt gerespecteerd én de kwaliteit van het bouwwerk gaat erop vooruit. Dat is alleen mogelijk als de architect en het bouwbedrijf structureel en intens samenwerken en hun plannen en schema’s uitwisselen, zodat ze tot een efficiënte en foutloze detaillering kunnen komen.

4. Een bouwteam garandeert budgetvriendelijk bouwen

Dankzij de kortere voorbereidings- en bouwtijd en de lagere faalkosten is bouwen met een bouwteam voordeliger dan de traditionele methode. U krijgt meer kwaliteit voor een lager budget.

5. Transparantie, inspraak en nazorg

Door vanaf het prille begin te overleggen met het bouwbedrijf krijgt u als opdrachtgever meteen een één-op-één-relatie met uw belangrijkste partner. U bent veel nauwer betrokken bij het volledige traject. U maakt ook afspraken over het budget en de prijsvorming. Bij Van Schijndel wordt in een bouwteam altijd gewerkt met een open begroting, waarbij vooraf de opslagen voor algemene kosten en het uurloon afgesproken worden. Opgenomen offerten van onderaannemers worden besproken met de opdrachtgever, waarbij de opdrachtgever ook zelf offerten kan inbrengen. Wijzigingen aanbrengen in het project is veel haalbaarder, omdat een bouwteam meer flexibiliteit toelaat. Ook daarna blijft u profiteren van uw geprivilegieerde relatie met het bouwbedrijf. Van Schijndel Bouwgroep biedt bijvoorbeeld een uitgebreide nazorg.

Bouwteam

 

loading