Turn-Key koopovereenkomst Hooge Berkt Bergeijk getekend

13/10/2022

Op woensdag 12 oktober is de turn-key koopovereenkomst ondertekend door woningstichting Woningbelang en ontwikkelende marktpartijen onder toeziend oog van de gemeente Bergeijk. De turn-key koopovereenkomst heeft betrekking op de ontwikkeling en bouw van ruim 50 nieuwbouwwoningen in project Hooge Berkt II. Een project dat in ontwikkeling is en voorziet in totaal ruim 180 projectmatige woningen.

De overeenkomst is ondertekend door woningstichting Woningbelang en de ontwikkelende marktpartijen, te weten Van Wanrooij Van Schijndel Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij en Ontwikkelcombinatie Hooge Berkt. De overeenkomst heeft betrekking op een ruime variatie in woningen en zijn bestemd voor onder meer 1- en 2-persoons huishoudens en (kleine) gezinnen. “Een juiste en rijke aanvulling op het woningbezit van Woningbelang. De woningen sluiten aan op de grote woningbehoefte”, aldus Maarten Meulepas, directeur van woningstichting Woningbelang.

Wethouder Mathijs Kuijken, aanwezig bij de ondertekening, is erg blij met de overeenkomst. De beoogde sociale huurwoningen waar in Bergeijk enorme vraag naar is, zullen hiermee ook daadwerkelijk worden gerealiseerd. Het ontwerp bestemmingsplan voor Hooge Berkt II zal binnenkort ter inzage worden gelegd, de vaststelling door de Raad is voorzien in Q1-2023. Nadat het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden zal het bouwrijp maken namens de marktpartijen (verenigd in GEM Hooge Berkt) starten. Start bouw van de eerste woningen is voorzien eind 2023.

Met de ondertekening van deze turn-key overeenkomst is, vooruitlopend op realisatie van nieuwbouwwoningen in de gebiedsontwikkeling Hooge Berkt II, een belangrijke stap gezet. Hooge Berkt II zal voorzien in ruim 200 woningen in Bergeijk, met een eigentijds dorps karakter, grenzend aan het groene landschap.

Vlnr: Gerard van Schijndel, Mathijs Kuijken, Cees Schellens, John van Wanrooij, Maarten Meulepas, Guus Sengers.

loading