De transformatie van een kantoorgebouw: echt wel de moeite

12/02/2016

Een gebouw met een gedateerde indeling en interieur, weinig comfort en een slechte energieprestatie is allesbehalve ideaal voor de gebruiker, maar daar kunt u gelukkig iets aan doen. Is  jouw kantoorgebouw aan vernieuwing toe? Lees dan zeker verder!

Efficiënt en lagere kosten

Aan de transformatie van een kantoorgebouw zijn verschillende voordelen verbonden. In de eerste plaats een logische: een bestaand pand opknappen is  meestal een stuk minder ingrijpend dan een nieuw gebouw uit de grond stampen. Je bespaart dus meteen zowel geld áls tijd door een leegstand gebouw aan te pakken.

Tel daarbij op dat je voor een groot nieuwbouwproject verschrikkelijk veel moet regelen. Bouwgrond, de juiste vergunningen, een architect, …: het rijtje is haast eindeloos. Maar als je een bestaand gebouw renoveert, heb je  een kantoor  op de juiste locatie– in het hart van de stad bijvoorbeeld, aangepast aan de  eisen en wensen van deze tijd

Het transformeren van een bestaand gebouw brengt trouwens nog andere (kosten)voordelen met zich mee. Zo is het minder belastend voor het milieu én heb je er minder materialen voor nodig. Dat scheelt op het einde van de rit een aardige slok op de borrel. Zeker als de gevelindeling nog bruikbaar is, kun je op een duurzame manier te werk gaan. Door de vernieuwing van installaties en de isolatie van de buitenschil wordt het eneregielabel verbeterd, waardoor het energieverbruik substantieel zal afnemen.

Je kantoorgebouw weer “up to date”  maken

Een leegstaand gebouw levert niets op. Meer nog, het is niet meteen een mooi plaatje in het straatbeeld. Waarom dan niet je kantoorgebouw transformeren en daar voor de volgende twintig à dertig jaar de vruchten van plukken?

Gerenoveerde kantoorpanden vinden niet alleen gretig aftrek bij gebruikers, ook de overheid is er een grote fan van. Gemeenten bieden graag een helpende hand aan bedrijven, en het Ministerie van Binnenlandse Zaken  heeft samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) het Expertteam Kantoortransformatie opgericht, dat gemeenten ontwikkelaars  en beleggers  hierin ondersteunt. Door de verbetering van ondermeer  het energielabel zijn ook interessante  financieringen en subsidies mogelijk.

Bij Van Schijndel Bouwgroep zijn we gespecialiseerd in het transformeren van kantoren – wat zich uit in snelle oplevertijden. Zo kun jij snel  inkomsten genereren uit je kantoorgebouw!

Herbestemmen? Ook een mogelijkheid

Ook verouderde kantoorgebouwen die niet meer gebruikt kunnen worden als kantoor is herbestemmen  een mogelijkheid. Daarbij krijgt het kantoorgebouw een nieuwe functie bijvoorbeeld als huisvesting voor onder meer studenten, senioren en doorstromers. Vooral centraal gelegen kantoren, zijn populair voor deze  herbestemming.

loading