Start bouw Het Buiten Vught

18/04/2019

In opdracht van BPD gaat Van Schijndel Bouwgroep van start met het project Het Buiten in Vught. De woningen worden gerealiseerd in een prachtige omgeving.

Het unieke aan deze woningen is dat ze conform de BENG-eisen worden gebouwd. BENG wil zeggen Bijna Energie Neutraal Gebouw. Hierbij worden drie eisen gesteld aan de energiezuinigheid van het gebouw; minder energiebehoefte door goede isolatie, minder energieverbruik door zuinige installaties en juist meer gebruik van hernieuwbare energie zoals PV-panelen.

Door het unieke ontwerp met grote overstekken, hoge schoorstenen en een landelijke materiaalkeuze is het doorvoeren van de BENG- eisen een uitdaging. Maar mede door een goede samenwerking tussen de architect Mulleners en Mulleners en de opdrachtgever hebben we de BENG-eisen kunnen doorvoeren zonder afbreuk te doen aan het karakter van deze prachtige architectuur van dit project.

Mocht je meer informatie willen over het project neem dan een kijkje op de projectsite, want er zijn nog een paar woningen beschikbaar.

loading