Rondgang met omwonenden en winkeliers nieuwe VUE Bioscoop Nijmegen

21/01/2020

Op vrijdag 10 januari is er een rondgang geweest in de nieuwe VUE bioscoop in Nijmegen. Samen met de bewoners van de naastgelegen appartementen, aangrenzende winkeliers, omgevingsdienst regio Nijmegen, architect, constructeur, opdrachtgever en projectteam is een bezoek gebracht aan de bouwplaats.

Van Schijndel realiseert de verbouwing in opdracht van ACE Holland. De nieuwe bioscoop telt straks 8 zalen met ruim 800 stoelen. Het bijzondere aan dit project is de ligging. De realisatie van dit project vindt namelijk plaats onder de bestaande bebouwing dat omsloten is door bestaande kantoren, winkels en een parkeergarage. Waar gaat de bioscoop dan komen? Hiervoor zijn we de grond in gegaan.

De zalen worden gerealiseerd tussen de funderingen van de bestaande gebouwen. Een pittige binnenstedelijke opgave, maar een opgave die Van Schijndel is aangegaan.

Tijdens de rondgang kon men een kijkje in de keuken nemen van het gehele bouwproces en werd er een toelichting gegeven op het project. Aansluitend was er een borrel waarbij ook de gelegenheid tot het stellen van vragen mogelijk was.

De verwachting is dat de bioscoop in het vierde kwartaal van dit jaar wordt opgeleverd.

loading