Een veel kortere bouwtijd – en 3 andere voordelen van prefab bouwen

17/03/2016

De laatste jaren zet Van Schijndel sterk in op prefab bouwen. Door onderdelen op voorhand te fabriceren en af te werken in onze eigen fabriek, verkorten we de bouwtijd soms wel tot vijftig procent – of meer! Maar dat is niet het enige voordeel.

Kortere bouwtijd

Een kap van een luxe woonhuis in elkaar timmeren kost bij traditionele uitvoering normaal gesproken vier tot zes weken. Niet alleen omdat er veel timmerklussen zijn, maar ook omdat er vaak moet worden gewacht tot ander werk klaar is. Dat levert vanzelfsprekend vertraging op.

Met prefab bouwen kun je dat oponthoud opvangen. Door het gebruik van voorgeproduceerde onderdelen zijn timmerlieden nog maar een à twee weken met hun gereedschap op de bouw in de weer. En er is ook veel minder mankracht nodig op de bouw – bij prefab bouwen maken weinig handen licht werk.

Betere werkomstandigheden

Maar als die handen moeten werken, dan doen ze dat natuurlijk het liefst onder aangename omstandigheden. Met verkleumde vingers zit een ongeluk in een klein hoekje en sla je sneller op je duim dan op een spijker.

Alleen al daarom is het beter om zoveel mogelijk voorwerk te verrichten in de timmerfabriek van Van Schijndel Bouwgroep. Daar is het warm en droog, kan iedereen comfortabel werken, en dat leidt tot minder ongevallen en ziekteverzuim.

Kwaliteit en maatwerk

De ideale werkcondities in de fabriek zorgen bovendien voor een verhoogde kwaliteit. Onderdelen krijgen de tijd en aandacht die ze verdienen. Geen haastwerk om de regenbui voor te zijn, maar geduld en precisie omdat je altijd droog staat.

Heb je afwijkende onderdelen nodig? Geen probleem. De Van Schijndel timmerfabriek is op alles ingesteld. Juist de elementen die moeilijk uit te besteden zijn aan onderaannemers, zoals dakkapellen en overstekken, zijn een kolfje naar onze hand.

Minder faalkosten dankzij prefab bouwen

Door op voorhand onderdelen te produceren en gebruik te maken van digitale 3D-tekeningen in het Bouw Informatie Model (BIM) zorgt prefab bouwen voor een enorme efficiëntieslag. Dat leidt er weer toe dat de faalkosten tot een minimum worden beperkt.

Prefab bouwen is daarom op veel vlakken de ideale oplossing. Geen wonder dat je prefab niet alleen als prefabricated moet lezen, maar ook als pretty fabulous: best geweldig.

loading