Parc Fontaine zorgt voor het Stadswandelpark

26/10/2018

Op dit moment wordt door Bouwbedrijf van Schijndel hard gewerkt aan het project Parc Fontaine. De 60 zeer luxe appartementen zijn gelegen aan het stadswandelpark in Eindhoven.

Het Stadswandelpark is een zeer geliefd wandelgebied met een aantal bijzondere monumenten en afwisselende beplanting met beuken, eiken, berken, coniferen en treurwilgen. Maar ook bijzondere soorten zoals zwarte berken en de witte esdoorn zijn te vinden in het Stadswandelpark.

Het Stadswandelpark geeft de allure aan Parc Fontaine die het verdiend. Om deze reden heeft Bouwbedrijf van Schijndel extra voorzorgsmaatrelegen getroffen om het park te beschermen.

Voorafgaand aan het ontgraven van de kelder en het ontrekken van grondwater is er een analyse van de bodemvochtigheidsgehalte en de grondwaterstand in het park opgesteld. Op basis van deze analyse zijn er tijdelijke druppelslangen in het park aangelegd.
De grondwaterstand en bodemvochtigheidsgehalte werd meer dan 1x per week gemonitord. Indien de waardes onder het kritieke niveau daalden dan werd de beregeningsinstallatie door de uitvoerder ingeschakeld.

Afgelopen zomer tijdens de extreem langdurige droge periode is tussentijds nog een keer opgeschaald en zijn er extra voorzieningen verder in het park aangebracht.

Na realisatie van de kelder is de grondwaterstand gecontroleerd terug gebracht naar het oorspronkelijke niveau en heeft Bouwbedrijf van Schijndel uit voorzorg nog 6 weken de bodemvochtigheid en grondwaterstand gemonitord.

De realisatie van de drie woontorens loopt voorspoedig. De parkeerkelder is inmiddels ruwbouw gereed. De begane vloeren van de 3 woontoren zijn opgetrokken en de komende drie weken worden de 1ste verdiepingsvloeren gestort.

loading