Opening passage Frederikstraat Tilburg

29/03/2018

De passage tussen het Pieter Vreedeplein en de Heuvelstraat in Tilburg is gereed. De bouw is in diverse fases gerealiseerd.

Fase 1 bestond uit de verbouwing van het voormalige V&D-pand naar een vestiging van Hudson’s Bay. Fase 2 en 3 betrof de realisatie van de winkels gelegen aan de Frederikstraat (overdekte passage). De laatste fase, fase 4 bestaat uit de realisatie van het tweede deel van de passage en het poortgebouw gelegen aan de Heuvelstraat. Naast de hoogwaardige kwaliteit van de gevels wordt de luifelcontstructie ook zeker als eyecatcher van de passage beschouwd.

De realisatie van de Frederikstraat is in verschillende fases uitgevoerd om zoveel mogelijk rekening te houden met winkelend publiek. Zo zijn er bijvoorbeeld geen werkzaamheden uitgevoerd rond sinterklaas en kerst zodat het publiek geen overlast ondervond tijdens deze belangrijke verkoopperiode voor winkeliers. Nog een bijzonder voorziening welke is getroffen zijn de de doorloopcontainers zodat het winkelend publiek 95% van de tijd gewoon gebruik heeft kunnen maken van de Frederikstraat terwijl er volop werkzaamheden plaatsvonden.

In de passage zijn o.a. Scotch & Soda en Hudson’s Bay gevestigd. Retailers welke voor de ingrijpende binnenstedelijke ontwikkelingen van Tilburg nog niet gevestigd waren. Een directe aanvulling dus op het winkelassortiment van Tilburg.

loading