Nul-op-de-meter in Oss

21/09/2018

Bouwbedrijf Van Schijndel gaat in opdracht van Brabant Wonen 39 appartementen en 24 grondgebonden woningen bouwen in Oss. Het is een uitbreiding aan de noordzijde van de wijk Horzak.

Deze woningen zijn klaar voor de toekomst: ze worden gebouwd volgens het NOM-principe. De behoefte aan energie is extreem laag door het toepassen van triple glas, een goede luchtdichting en zeer goed geïsoleerde wanden en daken. De energie die nog benodigd is voor de vloerverwarming en het warm tapwater wordt uit de bodem gehaald. Iedere woning krijgt een individuele warmtepomp welke is aangesloten op een bodemwarmtewisselaar. Het elektraverbruik van deze warmtepomp wordt geleverd door de PV-panelen op het dak. De woningen worden niet aangesloten op het gasnet.

Het plan, Horzak Hoeve 1, wordt gebouwd naar een ontwerp van VFO Architects. De appartementen hebben een prachtig uitzicht op de polder en de sportvelden. De woningen en appartementen zijn gelegen aan een grote binnentuin en aan de buitenzijde van het plan worden ruime parkeerplaatsen gerealiseerd.

De eerste schop zal nog dit najaar in de grond gaan voor de realisatie van dit duurzame stukje Oss.

loading