Nieuw woningbouwproject Sluisstraat Veghel

19/04/2017

Op het braakliggende terrein aan de Sluisstraat in Veghel kan na jaren van stilstand de schop de grond in. Het kerkbestuur van de Franciscusparochie, Bouw- en Ontwikkelmaatschappij Van Wanrooij/Van Schijndel en de gemeente zijn tot een akkoord gekomen.

Eerder waren er plannen om aan de Sluisstraat 58 appartementen en 13 woningen te bouwen. Door de economische crisis raakte dit nieuwbouwplan in het slop. “Het terrein heeft jaren braak gelegen. Het ziet er verloederd uit. Het is goed dat er nu een nieuw plan ligt en dat we iets moois kunnen gaan maken van dit stukje Veghel. Wij willen zuinig omgaan met de ruimte die we hebben en een aantrekkelijke gemeente zijn om te wonen, te werken en te leven. Het plan dat er nu ligt, past prima in die ambitie, ook voor Meierijstad als geheel”, aldus wethouder Eric van den Bogaard.

Op het terrein aan de Sluisstraat komen in plaats van appartementen 33 grondgebonden (koop)woningen. “We moeten de kansen pakken die de markt ons biedt. Naar deze woningen is vraag. Naar appartementen op deze locatie niet”, aldus directeur Geert Schuurmans van de VOF van Wanrooij – van Schijndel. Besloten is dat de resten van de toren van de Heilig Hartkerk worden gesloopt. Dit omdat de toren niet past in het nieuwe bouwplan en zelfs ontwikkelingen zou belemmeren. Vicevoorzitter Ton Waals van de Parochie H.Franciscus: “Wij zijn ons ervan bewust dat de sloop van de kerktoren emoties oproept. Daarom zijn wij blij dat elementen van de toren terugkeren in de urnenmuur die op de begraafplaats gerealiseerd wordt.”

loading