Nationale en lokale subsidies voor duurzaam bouwen

17/05/2017

Als ontwikkelaar en vastgoedeigenaar kunt u van verschillende financiële subsidies profiteren. Maar dan moet u wel duurzaam bouwen. In dit artikel sommen we de belangrijkste subsidies op voor duurzaam bouwen.

Nationale subsidies en fiscale regelingen voor duurzaam bouwen

Energie-investeringsaftrek (EIA)

EIA, kort voor energie-investeringsaftrek, is een fiscale regeling voor wie investeert in energiezuinige maatregelen. De subsidie is er om Nederlandse ondernemers aan te moedigen om te investeren in energiebesparende technologieën, zoals ledverlichting, warmtekoudeopslag, biomassakachels, enzovoort. Als de investering hiervoor in aanmerking komt, kunt u 55,5 procent van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, en dat bovenop de gebruikelijke afschrijving. In 2017 is hiervoor een budget beschikbaar van maar liefst 166 miljoen euro.

Lees meer

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

MIA en VAMIL zijn fiscale regelingen voor milieuvriendelijke investeringen. Met MIA kunt u tot 36 procent van de investering van de belastingen aftrekken, met VAMIL –loopt de aftrek op tot 75 procent. Door sneller af te schrijven wordt de fiscale winst verminderd en betaalt u dus minder belasting in dat jaar. MIA en VAMIL zijn twee verschillende regelingen, maar worden vaak gecombineerd. Beide maken gebruik van dezelfde lijst, de zogenaamde Milieulijst. De regeling kan  gebruikt worden voor diverse milieu-investeringen.

Lees meer

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Met de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) krijgt u een tegemoetkoming bij aankoop van een duurzame verwarmingsoplossing, zoals een zonneboiler, warmtepomp of pelletkachel. ISDE is er voor zowel bedrijven als particulieren.

Lees meer

Andere subsidies

Naast de nationale subsidies, bieden ook lokale overheden fiscale en financiële stimulansen voor duurzaam bouwen. Zo subsidieert de provincie Noord-Brabant groene gevels, groendaken, opvallend innovatief groen, duurzame nieuwbouw en duurzame renovatiewoningen.

Lees meer

Van Schijndel

subsidies-duurzaam-bouwenVan Schijndel Bouwgroep investeert duurzaam in haar panden en maakt waar mogelijk gebruik van bovenstaande subsidies. Duurzaamheid is goed voor het milieu én de klant profiteert er ook van mee door een lager energieverbruik.

In Wijchen is onlangs door Van Schijndel een volledig nieuw distributiecentrum ontwikkeld en gerealiseerd wat verhuurd wordt aan Royal Roofing Materials. Het pand beschikt over een energielabel A++. Hierbij is gebruik gemaakt van energiebesparende technologieën die voor subsidie in aanmerking komen.

 

loading