Investeren in nieuwbouw bedrijfsruimte

03/08/2016

Het is een dilemma waarmee veel ondernemingen geconfronteerd worden: de bestaande bedrijfsruimte renoveren of investeren in een nieuwe bedrijfsruimte? Welke optie het meest geschikt is voor uw onderneming, hangt van de omstandigheden af. In elk geval zijn er op de lange termijn heel wat voordelen verbonden aan nieuwbouw bedrijfsruimte die renovatie niet of maar moeilijk kan bieden.

Inspelen op wijzigende economie

Door de opkomst van het internet en e-commerce, maar ook door andere trends, zijn heel wat bedrijfsgebouwen sterk verouderd. De verhouding tussen kantoren, productiehallen, opslagruimte en distributiehallen ziet er anno 2016 helemaal anders uit dat pakweg tien jaar geleden. Daardoor zitten veel bedrijven bijvoorbeeld met te grote kantoren en te weinig opslagruimte. Renovaties en verbouwingen laten hen niet toe om die situatie volledig recht te trekken.

Met een nieuwbouw bedrijfsruimte kunt u daarentegen alles perfect op elkaar en op de huidige wensen van uw onderneming afstemmen. Alle opties liggen open. Als opdrachtgever bepaalt u zelf hoe het nieuwe gebouw eruitziet, hoe groot de opslagruimten moeten zijn, hoe de op- en overslagruimte georganiseerd wordt, enzovoort. Met uw up-to-date sectorale expertise en de knowhow van een ervaren partij als Van Schijndel Bouwgroep komt u tot een bedrijfsgebouw dat hoge ogen gooit op het vlak van efficiëntie.

Nieuwbouw bedrijfsruimte is duurzaam

Een belangrijk voordeel van nieuwbouw is dat er veel duurzamer gebouwd wordt dan vroeger. Er worden belangrijke duurzame technologische ontwikkelingen en materialen in het ontwikkel- en bouwproces geïntegreerd, waardoor nieuwe gebouwen nog beter geïsoleerd, veiliger en duurzamer zijn.

Investeren om te kunnen besparen

Investeren in nieuwe bedrijfsruimte? Voor zo’n gewichtige beslissing gaat u natuurlijk niet over één nacht ijs. Bestudeer op voorhand welke kosten u, door te kiezen voor duurzame nieuwbouw, kunt uitsparen. Zo merkt u al snel dat de permanente kosten van een nieuw kantoor of een nieuwe bedrijfshal beduidend lager liggen. U bespaart bijvoorbeeld op energiekosten en onderhoud, maar ook de dagelijks terugkerende logistieke kosten zijn veel lager door een efficiënte afstemming en dimensionering van de diverse ruimten in een nieuw bedrijfsgebouw. Daardoor hoeven de mensen en producten minder afstand af te leggen en spaart u makkelijk een FTE uit.

De uitstraling van uw onderneming

Uw bedrijfsruimte is uw visitekaartje. Een nieuwbouw bedrijfsruimte straalt uit dat uw onderneming helemaal mee is met de tijd, klaarstaat om grote, nieuwe projecten aan te gaan en honderd procent klaar is voor de toekomst! Zo nemen ook de kansen om nieuwe klanten aan te trekken toe.

loading