Brabant Wonen Oss krijgt prachtige woongebouwen in haar portefeuille erbij

19/07/2019

De Tweeling
Nu de gevelsteigers nagenoeg zijn weggehaald, komen er twee unieke torens in beeld aan de rand van de woonwijk Horzak te Oss. Deze twee identieke gebouwen, ook wel de “Tweeling” genoemd, bestaan ieder uit 22 sociale huurappartementen en bouwt Bouwbedrijf van Schijndel in opdracht van Woningcorporatie BrabantWonen.

Het project bevindt zich momenteel in de afbouwfase van het uitvoeringstraject. Binnen het gebouw worden onder andere de technische installaties geplaatst, sanitair wordt afgemonteerd en de liftinstallaties geplaatst. Aan de buitenzijde wordt er een laatste hand gelegd aan de gevelbeplating in de topgevels en worden de balustrades op de balkons gemonteerd.

Nog voor de bouwvak zal ook de gemeente een start maken met de aanleg van het openbaar gebied.  Het 1e blok zal naar verwachting eind september worden opgeleverd.

Hoeve I

Naast bovengenoemd project zijn we in woonwijk Horzak aan een andere prachtig project aan het bouwen voor BrabantWonen. De bouw van dit project bevindt zich in de ruwbouwfase. De  woningen en appartementen worden volgens het NOM (Nul Op de Meter) principe gerealiseerd. De woningen zijn gasloos en worden voorzien van zonnepanelen.

De wonignen krijgen steeds meer vorm en  het beeld van de wijk wordt duidelijk. Vrij snel na de bouwvak worden de eerste dakkappen gelegd.

Naast de 24 sociale huurwoningen is er ook een start gemaakt met het appartementencomplex, bestaande uit 39 sociale huurappartementen.

De woningen worden naar verwachting einde van dit jaar opgeleverd en de appartementen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020.

 

loading